Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

DBU oferă burse de cercetare absolvenților de studii superioare

burse,cercetare

Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU (German Federal Environmental Foundation)  oferă finanțare absolvenților de studii superioare  din  țările Europei centrale și de est cu scopul de a cerceta metode de rezolvare a problemelor de mediu și conservării naturii în țările de origine ale absolvenților. Bursele de cercetare DBU, permit absolvenţilor de studii superioare realizarea unui stagiu de cercetare în Germania. Instituţiile gazdă sunt: centre de cercetare, universităţi, întreprinderi private, ministere, birouri de mediu şi ONG-uri.

Țările participante  incluse în program sunt:Estonia, Letonia, Lituania, Regiunea Kaliningrad, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Croația, Slovenia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Albania, Kosovo. 

Pot aplica absolvenții de studii superioare,  ( master), de preferat din domenii precum științele naturii, inginerie, inginerie agricolă, economie, drept, științele educației, etc, . care sunt cetățeni ai țărilor incluse în program. Vor avea prioritate aplicanții  cei care nu au mai participat la un stagiu de cercetare desfășurat  în Germania. 

Cuantumul bursei lunare este de 1.060 euro (NET), bursierul fiind scutit de la plata taxelor şi a asigurărilor sociale. Bursierii beneficiază de asigurare de sănătate, asigurare în caz de risc şi accidente. Pe lângă facilităţile menţionate, DBU suportă cheltuielile pentru iniţierea unui curs de limba germană, în România, înainte de începerea stagiului de cercetare.

  • Aplicaţiile pot fi trimise până la data de 16.02.2016.
  • Sesiunea de selecţie se încheie în martie 2016.
  • Cursurile de limba germană intensiv încep pe 22.08.2016.
  • Stagiul de cercetare începe pe 19.09.2016

Termenul minim pentru realizarea stagiului de cercetare este de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de până la maxim 12 luni.

Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU finanţează anual aproximativ 60 de burse de cercetare pentru aplicanţii din ţările menţionate mai sus.
Se poate aplica o singură dată pe an.. 

Îregistrarea se face aici, iar aici se face autentificarea pentru aplicaţia online.

Sursa:DBU

© UnivStud 2016 - Toate drepturile rezervate
Developed by GHS Software