Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Guvernul Francez oferă burse pentru Master și Doctorat

Institutul Francez din România şi Ambasada Franţei în România organizează o nouă sesiune de selecţie pentru bursele finanţate de Guvernul Francez.

La aceste burse pot aplica studenţii înscrişi la master sau doctorat care doresc să studieze în Franţa, în anul universitar 2016-2017. Durata mobilităţii este între 5 şi 10 luni pentru masteranzi, respectiv 12 luni pentru doctoranzi. Termenul limită de înscriere este 28 februarie 2016.

Studenţii care doresc să aplice la bursele Guvernului Francez trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:

  • să aibă naţionalitatea română,
  • să cunoască foarte bine limba franceză sau engleză (în funcţie de programul de formare la care vor să aplice),
  • să aibă nivel academic minim: master 1 pentru bursa master 2, master 2 pentru bursa de doctorat.

Candidaţii selectaţi vor beneficia de o bursă în valoare de 615 euro/lună pentru masterat şi 1060 euro/lună pentru doctoratele realizate în cotutelă.

De asemenea, bursierii vor fi scutiţi de taxele universitare (până la 6100 euro/an) şi vor beneficia de cazare în căminele studenţeşti, de asigurare socială şi de sănătate şi indemnizaţii pentru achiziţionarea unui computer şi a bibliografiei de studiu.

© UnivStud 2016 - Toate drepturile rezervate
Developed by GHS Software