Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Stiai care este topul celor mai bine cotate universitati din Romania?

top-universitati

Stiai care este topul celor mai bine cotate universitati din Romania?

               Uniunea Europeana realizeaza in fiecare an cate un studiu conform caruia rezulta care sunt cele mai bine cotate universitati din Romania. Anul 2016 nu vine cu schimbari majore fata de anul trecut, insa exista mici modificari in acest clasament.Elevii, studentii si masteranzii gasesc foarte utila aceasta informatie, avand in vedere ca toti doresc sa faca parte dintr-o universitate cat mai buna.    

Vrei sa dai la facultate insa nu stii care este cea mai bine cotata universitate? Citeste cu atentie acest articol si afla care este topul celor 10 cele mai bune universitati din Romania.

1.       Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi se pare ca este conform statisticilor realizate de Uniunea Europeana, cea mai puternica institutie de invatamant superior din Romania. Chiar si in al treilea an consecutiv aceasta a reusit sa se afle in top. Aceasta este cea mai veche universitate romaneasca la care au studiat nume importante ale tarii, printre care se numara Alexandru D. Xenopol, Grigore T. Popa, Alexandru Miller, Dragomir Hurmuzescu, Petru Poni si Grigore Cobalcescu.

2.      Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca este, dupa numarul de studenti care studiaza aici, cea mai mare universitate din Romania. Aici se pare ca se afla un numar impresionant de profesori ce au la activ activitati stiintifice. Aceasta este singura universitate in cadrul careia se studiaza in limba romana, maghiara si germana.

3.      Universitatea din Bucuresti se afla in topul celor 500 cele mai bine cotate universitati din lume. Acest lucru nu se intampla doar pentru ca se afla in capitala, ci pentru ca profesorii sunt foarte bine pregatiti, iar studentii pe masura asteptarilor. Aceasta detine 20 de facultati, iar printre cele mai cautate se afla Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Facultatea de Stiinte Politice si Facultatea de Litere.

4.      Universitatea „Politehnica” din Bucuresti este cea mai veche scoala de ingineri din tara, iar in anul 2006 a reusit sa produca cele mai multe articole cotate Intitute of Science and Information din anul 1651.Stundentii sunt extrem de bine pregatiti aici in multe domenii, printre care se numara: electric, energetic, calculatoare, sisteme automate, inginerie industriala, transporturi, mecatronica, stiinte aplicate, inginerie economica, chimie si multe altele.

5.       Universitatea Tehnica din Iasi cunoscuta sub numele de „Gh. Asachi” a fost infiintata in anul 1937, iar in prezent in acest loc studiaza peste 14.000 de  studenti care se pregatesc in mai multe domenii, precum arhitectura si urbanism, geodezie, inginerie chimica, inginerie civila, telecomunicatii, ingineria mediului, inginerie electrica si multe altele. Cele 12 facultati la numar detin 88 de programe de masterat, 11 domenii de doctorat si 54 de specializari pentru licentiati.

6.       La Universitatea de Vest din Timisoara studiaza in prezent peste 20.000 de studenti ce activeaza la 11 facultati din domenii diferite. Cu toate ca a fost infiintata in anul 1962, universitatea s-a clasat in anul 2006 pe locul 6 in Topul AdAstra. Cadrele didactice de aici sunt cunoscute pentru numarul de articole stiintifice pe care le-au scris si care s-au dovedit a avea un succes urias.

7.      Universitatea „Valahia” din Targoviste este clasata pe locul 7 in tipul AdAstra, loc in care studiaza peste 10.000 de studenti. Aici exista 9 facultati cu 40 de specializari.
Cadrele didactice, in numar de peste 400, insturiesc tinerii care vor sa aprofundeze cultura fizica si sport, stiintele exacte, artele, stiintele sociale, stiintele ingineresti, teologia, stiintele economice sau stiintele juridice. Capacitatea acesteia este destul de mare, avand in vedere ca dispune de 16 corpuri de cladire, 250 de laboratoare, 10 camine si peste 200 de sali de seminar.

8.   Universitatea Tehnica din Cluj Napoca are la activ peste 11.000 de studenti care sunt pregatiti pentru nenumarate domenii, printre care se numara: arhitectura si urbanism, calculatoare si tehnologia informatiei, inginerie electrica, telecomunicatii, inginerie si management, ingineria transporturilor si altele. Aceasta universitate le ofera posibilitatea celor care studiaza acolo sa fie instruiti si in strainatate, datorita faptului ca exista o gama larga de programe europene cu care se colaboreaza.

9.    Universitatea din Craiova in anul 2007 a fost clasata in topul AdAstra in randul primelor 10 universitati. Aici se pregatesc peste 30.000 de studenti ce au ales sa isi imbunatateasca cunostintele din diferitele domenii precum cele umaniste, istorie, politehnice, economie, agricultura, drept, teologie si arte. Universitatea colaboreaza in permanenta cu alte unitati de invatamant din lume, printre care se numara Free University of Bruxelles – Belgia, State University of New York, universitatea Montpellier din Paris si altele.

10.    Universitatea Politehnica din Timisoara sustine peste 15.000 de studenti care sunt instruiti in cadrul a 9 facultati diferite din diverse domenii: automatica si informatica aplicata, inginerie chimica, stiinta materialelor, mecatronica si roboti, inginerie economica, administratie si relatii publice, arhitectura, cadastru si multe alte specializari. Aceasta universitate se impune ca una din cele mai importante institutii de invatamant din Romania, astfel ca, nu e de mirare ca se afla in topul celor 10 mai bine cotate universitati din tara.

Acum ca ti-am prezentat lista celor mai importante universitati, la care te tenteaza sa iti prezinti cererea de aplicare? Iti doresc mult succes!

 

© UnivStud 2016 - Toate drepturile rezervate
Developed by GHS Software