Magazin

★★★★☆

ALTE MATERIALE PENTRU PROSOAPE

Nu totul este bumbac: desi aceasta fibra naturala are o capacitate mare de absorbtie, in prezent exista o gama larga de materiale noi care isi demonstreaza treptat avantajele ascunse. Nu va fie teama sa incercati prosoapele din alte fibre naturale, cum ar fi bambusul sau microfibra. Pe langa faptul ca sunt foarte absorbante, proprietatile lor hipoalergenice si antibacteriene sunt foarte atractive pentru multi cumparatori si sunt, de asemenea, o optiune mult mai ecologica!

Exista, de asemenea, prosoape fabricate din fibre artificiale, cum ar fi modal sau, asa cum am mentionat mai sus, bambus: pe langa faptul ca sunt hipoalergenice si antibacteriene, aceste materiale sunt mult mai termo-climatice, fara a-si pierde senzatia de extrem de moale. Modal, desi nu este un material bine cunoscut pentru prosoape, este capabil sa absoarba umezeala cu 50% mai repede decat un prosop din bumbac. In plus, textura sa este asemanatoare cu matasea si confera multa stralucire hainelor de baie!

PROSOAPE "VELOUR": CELE MAI MOI PROSOAPE

Daca sunteti in cautare de moliciune pentru prosoapele dvs. mai presus de toate celelalte caracteristici, va recomandam unele de tip "velur" sau mai bine cunoscute sub numele de catifea. Acestea sunt piese in care buclele de pe o parte au fost taiate pentru a crea o suprafata neteda si moale. Desi acest tip de prosop permite realizarea unor modele foarte originale si decorative, trebuie tinut cont de faptul ca sunt mai putin absorbante decat prosoapele conventionale. Dar, fara indoiala, aceste prosoape sunt cele care se simt cel mai "iubitor" pe piele.

CARE PROSOAPE SUNT CELE MAI USCATE?

Acesta se numeste nivelul de hidrofilicitate al unui prosop. Este capacitatea unui prosop de a absorbi umezeala si de a atinge un grad optim de uscare. Principalul sau inamic este balsamul de rufe, deoarece acesta face prosopul impermeabil, fiind o parafina. Stii, indulcitor in doza minima.

Pentru a alege prosoapele care se usuca cel mai bine, trebuie sa tineti cont de gramaj: cu cat sunt mai grele, cu atat se usuca mai bine. Dar acest lucru este de putin folos daca materialul nu este de inalta calitate. Optati pentru gramaje cuprinse intre 450 si 500 grame/m2, o cifra care poate fi usor mai mica pentru halate de baie si piese mari, pentru a usura greutatea lor pe corp.

Accepti cookies? Citeste mai mult